Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med passionsfruktstopping

Den perfekta desserten – len, söt och syrlig på samma gång.

Pannacotta med passionsfruktstoppingPannacotta med passionsfruktstoppingPannacotta med passionsfruktstopping
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 1passionsfrukt
  • 4 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkardemummakärnor- hela, stötta

Topping

  • 1 dlmango- i bitar
  • 2 dlmelon- i bitar
  • 2passionsfrukter

Gör så här

  1. Halvera passionsfrukten och gröp ut fruktköttet. Lägg det i en kastrull tillsammans med grädde, socker, vaniljsocker och kardemumma. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt gräddblandningen svalna ca 30 min.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  3. Sila gräddblandningen och låt den koka upp. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen. Rör om tills de smält. Fördela pannacottan i glas och låt stå i kylen ca 3 timmar.

  4. Fördela mango- och melonbitarna i glasen och toppa med urskrapad passionsfrukt. Servera.

Vad tyckte du om receptet?