Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Botten och mousse kan frysas och sedan garneras. Ta fram tårtan ur frysen, häll på gelén och lägg på granatäppelkärnor. Låt tårtan tina minst 1 1/2 timme i kylen.
Botten: Finhacka aprikoser och choklad. Smält smöret. Rör ner chokladen i smöret och rör tills chokladen smält.
Mixa flingorna till små smulor. Blanda ner kakao, aprikoser, chokladblandningen, apelsinskal och sirap. Klä botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut chokladbotten i formen och låt stå svalt i kylen.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Låt koka ihop 3–5 min till simmig konsistens.
Häll sockerlagen i en fin stråle över äggulorna under vispning. Vispa tills smeten svalnat.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av äggsmeten. Blanda med resten av äggsmeten, exotisk fruktpuré och apelsinlikör. Vispa grädden och rör ner kesella. Blanda grädd- och kesellasmeten med ägg- och fruktpuré. Rör till en slät kräm.
Klä formen runt kanterna med overheadfilm. Lossa försiktigt botten och kläm fast filmen. Häll moussen över och stryk ytan så jämn som möjligt. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda saft och vatten. Lyft upp gelatinbladen och smält i lite av saften. Häll på resten av saften. Låt svalna. Häll gelén över moussen när den har äggvitekonsistens. Strö på granatkärnor. Förvara i kyl tills den stelnat eller fram till servering.