Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Evas fredagsräkor med sparris

Festlig och snabblagad sås som passar bra till pasta, ris eller enbart med sprödvarmt bröd.

Evas fredagsräkor med sparrisEvas fredagsräkor med sparrisEvas fredagsräkor med sparris
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gräkor- med skal
  • 1 knippagrön sparris- (ca 250 g)
  • 200 gchampinjoner
  • 0,5 msksmör
  • 1,5 dlmellangrädde
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 0,5fiskbuljongtärning
  • 2 krmsambal oelek
  • 2 mskdill- hackad

Garnering

  • citronskivor
  • dillkvistar

Tillbehör

  • tagliatelle

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.

  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng bort. Skär resten i ca 4 cm breda bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min.

  3. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i smör ca 2 min. Tillsätt grädde, vin, buljongtärning och sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. Blanda i räkor, sparris och dill.

  4. Servera såsen till nykokt pasta och garnera med citronskivor och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?