Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Eton mess med ugnsbakad rabarber, vit choklad och kokosfras är engelsmännens variant på vår marängsviss. Den vita chokladen förvandlas till ett krisp tillsammans med kokosen som blir sockerfrasig. Servera gärna glass till också.
Sätt ugnen på 200°. Ansa rabarbern och skär den i ca 5 cm långa bitar. Stöt kardemumman i mortel. Lägg rabarbern i en ugnssäker form och strö över kardemumma och socker. Tillaga rabarbern mitt i ugnen ca 10 min tills den mjuknat. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Riv chokladen grovt på rivjärn och fördela den jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills den fått gyllenbrun färg. Låt kallna. Krossa chokladen med baksidan av en gaffel till ett smul.
Rosta kokoschipsen med florsocker i en stekpanna på medelvärme tills de är krispiga och har fin färg.
Vispa grädden. Grovkrossa marängerna.
Varva grädde, maränger, rabarber, choklad och kokos i portionsskålar. Servera direkt.