Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Eton mess är britternas svar på marängswiss. En klassisk Eton mess innehåller alltid jordgubbar.
Snoppa och mixa jordgubbarna. Vispa kondenserad mjölk och äggulor fluffigt. Vispa grädden. Vänd ner grädde och jordgubbspuré i äggsmeten.
Häll smeten i en form. Sätt på lock eller plastfolie och ställ in i frysen i 5–6 tim.
Maränger: Sätt ugnen på 100°. Rör ihop äggvitor, socker och ättika i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt tills smeten är 55–65° och allt socker har smält. Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills smeten har kallnat. Lägg smeten i en spritspåse med tyll.
Spritsa ut toppar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö på pistaschnötter och smulor av rosenblad. Grädda mitt i ugnen i 50–60 min.
Kompott: Skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vattnet. Låt sjuda i 2–3 min. Rör i sockret och sjud tills sockret har smält. Låt kallna.
Vispa grädden. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar.
Fördela lite av rabarberkompotten i botten på glas. Varva glass, kompott, marängsmulor, grädde, jordgubbar och pistaschnötter. Toppa med maränger och jordgubbar.
Läs också: