Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Etas musselmacka

Gott kryddade musslor serveras varma på frasiga baguetteskivor.

Etas musselmacka
Etas musselmacka
Etas musselmacka

Ingredienser

  • 1 burkmusslor- i vatten (ca 400 g)
  • 2 mskolivolja
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 tskdragon- torkad
  • 0,5citron- saften av (ca 2-3 msk)
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 1minibaguette- skivad
  • 1 mskolivolja- av god sort

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av. Häll oljan i en kastrull, pressa i vitlöken, tillsätt dragonen och värm ett par minuter.

  2. Pressa och tillsätt citronsaften, vänd ner musslorna och strö över hackad persilja, lägg på lock och dra kastrullen åt sidan.

  3. Pensla brödet med olivolja och rosta det i 200° ugn 8–10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?