Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Röd eller grön currypasta spelar ingen roll. Båda sätter en asiatisk piff på denna rätt som jag gärna lagar till vänner i alla åldrar.
Yoghurt: Blanda yoghurten med currypasta, spiskummin, salt och mynta. Ställ åt sidan.
Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skala och grovriv potatisen, gärna på matberedarens grova skiva. Skölj ur stärkelsen och låt potatisen rinna av väl. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Bred ut potatisstrimlorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla oljan över. Stek mitt i ugnen ca 10 min. Rör om, blanda i purjolöken och strö över saltet. Tillaga ytterligare ca 10 min.
Färs: Blanda färs, ägg, currypasta, spiskummin och salt i en bunke. Rör tills färsen är väl blandad. Smält smör/rapsolja i en stekpanna.
Kavla ut ca 1/2 dl färs mellan två bakplåtspapper. Lyft bort det övre och placera det undre i stekpannan, med färsen neråt. Dra försiktigt bort även det bakplåtspapperet, vänd färsen och stek några sekunder på andra sidan. Upprepa proceduren tills all färs är stekt.
Servering: Skär färsen i mindre strimlor. Packa potatisen i ett oljat glas som vänds upp och ner direkt på tallrikar. Servera färsen och potatisen tillsammans med yoghurtsås och tillbehör.