Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Esquites är en mexikansk dipp som serveras med tortillachips. Gott och mättande tilltugg.
Rosta majskornen i en torr stekpanna så att de får färg i ca 10 min. Försök låta bli att röra så mycket, vänd bara runt ett par gånger.
Låt svalna.
Mixa 2/3 av majsen hastigt i matberedare med crème fraiche och majonnäs till en grov kräm. Rör i 100 g smulad fetaost samt parmesanost.
Ansa och strimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner 2/3 av löken i majskrämen. Rör i limeskal och -saft.
Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Bred ut dippen på ett fat. Toppa med resten av majsen och -löken, 50 g fetaost och chili. Servera med tortillachips.