Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Esquites - mexikansk majsdipp med lime och fetaost

Esquites är en mexikansk dipp som serveras med tortillachips. Gott och mättande tilltugg.

Esquites - mexikansk majsdipp med lime och fetaostEsquites - mexikansk majsdipp med lime och fetaostEsquites - mexikansk majsdipp med lime och fetaost
Esquites - mexikansk majsdipp Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 200 gmajskorn- färska eller frysta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 100 gfetaost- + 50 g
  • 1 dlparmesanost- finriven
  • 3salladslökar
  • 2lime
  • 1röd chili- t ex spansk peppar

Tillbehör

  • tortillachips

Gör så här

  1. Rosta majskornen i en torr stekpanna så att de får färg i ca 10 min. Försök låta bli att röra så mycket, vänd bara runt ett par gånger.

    Låt svalna.

  2. Mixa 2/3 av majsen hastigt i matberedare med crème fraiche och majonnäs till en grov kräm. Rör i 100 g smulad fetaost samt parmesanost.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten.

    Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner 2/3 av löken i majskrämen. Rör i limeskal och -saft.

  4. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Bred ut dippen på ett fat. Toppa med resten av majsen och -löken, 50 g fetaost och chili. Servera med tortillachips.

Vad tyckte du om receptet?