Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Espressosabayon

Len och krämig variant på sabayon, där man i stället för marsalavin smaksätter med espresso.

Espressosabayon
Espressosabayon
Espressosabayon
Len och krämig espressosabayon. Foto: Fotograf Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlespressokaffe- kallt

Garnering

  • kakao

Tillbehör

  • savoiardikex

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och kaffe i en rostfri bunke med rund botten. Ställ bunken över ett sjudande vatten­bad och vispa med ballongvisp i ca 10 min till en fluffig kräm.

  2. Ta bunken från värmen och vispa i ytterligare ca 1 min.

  3. Fördela sabayonen i fyra skålar, glas eller formar. Låt svalna och ställ in dem i kylen för att stelna i ca 2 tim.

  4. Pudra sabayonen med kakao och servera med savoiardikex i stället för sked.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Chokladbollar – enkelt och klassiskt recept