Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Espressokaka med maräng

Recept på kladdkaka. Toppad med en läcker choklad– och pumpamaräng kommer den här kladdkakan garanterat att göra succé.

Espressokaka med maräng
Espressokaka med maräng
Espressokaka med maräng
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Botten

    • 50 gsmör- rumsvarmt
    • 1,5 dlströsocker
    • 3äggulor
    • 0,75 dlkaffe- kallt starkt
    • 1,75 dlvetemjöl
    • 3 mskkakao
    • 1 krmsalt
    • 2 mskespressopulver
    • 1 tskvaniljpulver
    • 1,5 tskbakpulver
    • smör och ströbröd- till formen

    Maräng

    • 75 gmörk choklad- 70%
    • 3äggvitor
    • 1,5 dlströsocker
    • 1 krmättiksprit- 12%
    • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
    • 2 dlpumpakärnor- rostade

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna, en i taget. Vispa i kaffet.

    2. Blanda mjöl, kakao, salt, espressopulver, vaniljpulver och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i äggvispet.

    3. Bred ut smeten i formen.

    4. Maräng: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.

    5. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en seg och blank smet. Vispa ner ättika och majsstärkelse.

    6. Vänd ner pumpakärnor. Ringla ner den smälta chokladen och vänd försiktigt runt så att marängen marmoreras. Bred marängen över kaksmeten.

    7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

    Recept från Mitt kök