Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Espressoglass - recept

Len och god glass som är superenkel att göra! Det behövs ingen glassmaskin till den här glassen. Servera gärna ihop med espresso.

Espressoglass - recept
Espressoglass - recept
Espressoglass - recept
Foto: Joel Wåreus

Espressoglass

  • 3 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 3 msksötströ
  • 3äggvitor
  • 2espresso- dubbla, kalla

Till garnering

  • kaffebönor- malda och några krossade kaffebönor
  • mörk choklad- (sockerfri), riven

Tillbehör

  • 2 dlgrädde

Gör så här

  1. Espressoglass: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.

  2. Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.

  3. Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.

  4. Vänd ner espresson och därefter den vispade grädden i äggulsmeten.

  5. Vänd sist ner den uppvispade äggvitan.

  6. Häll upp smeten i en skål, strö över malda kaffebönor och riven choklad.

  7. Sätt in glassen i frysen i minst fyra timmar.

  8. Servering: Ta ut glassen ur frysen 10 minuter innan den ska serveras. Servera med lättvispad grädde. Strö över lite malda och krossade kaffebönor och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök