Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len och god glass som är superenkel att göra! Det behövs ingen glassmaskin till den här glassen. Servera gärna ihop med espresso.
Espressoglass: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.
Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.
Vänd ner espresson och därefter den vispade grädden i äggulsmeten.
Vänd sist ner den uppvispade äggvitan.
Häll upp smeten i en skål, strö över malda kaffebönor och riven choklad.
Sätt in glassen i frysen i minst fyra timmar.
Servering: Ta ut glassen ur frysen 10 minuter innan den ska serveras. Servera med lättvispad grädde. Strö över lite malda och krossade kaffebönor och riven choklad.
Recept från Mitt kök