Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enzas salsicciasås

En mustig sås som går snabbt att laga. Salsiccian ger mycket smak och härlig sälta. Pancetta är ett lufttorkat sidfläsk som du lättast hittar i välsorterade butiker med manuell charkdisk.

Enzas salsicciasås
Enzas salsicciasås
Enzas salsicciasås

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 350 gsalsicciakorv-
  • 50 gpancetta- skivad
  • 200 gskogschampinjoner- fasta
  • 0,25röd chili- t ex spansk
  • 2lagerblad
  • 5svartpepparkorn- hela
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlhönsbuljong- (tärning +  vatten)
  • 2 mskolivolja
  • 4 mskbladpersilja- finhackad

Tillbehör

  • pasta- ris eller polenta

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Hacka pancettan. Ansa och skär svampen i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Bryn lök och korv i torr stekpanna ca 5 min. Tillsätt pancettan och bryn ca 2 min. Tillsätt chili, lagerblad, pepparkorn, vin och buljong. Sjud såsen utan lock ca 10 min.

  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek champinjonerna tills de fått fin färg, ca 3 min. Vänd ner dem i korvsåsen och sjud ca 3 min. Blanda i persiljan. Servera med pasta, ris eller polenta.

Vad tyckte du om receptet?