Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Entrecôte med svampsallad och potatisspett


Fantastiskt god rätt som gör sig bra på såväl bild som i magen!

Entrecôte med svampsallad och potatisspett
Entrecôte med svampsallad och potatisspett
Entrecôte med svampsallad och potatisspett

Annika Broman

Ingredienser

  • 4entrecôte
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskrosmarin- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1gul lök
  • 225 gshitakesvamp- (eller champinjoner)
  • 2 mskolivolja
  • salt- nymald svartpeppar
  • 3tomater- gärna både röda och gula,­halverade
  • 1 msktimjan- hackad färsk
  • 2 tsksherryvinäger- (eller vitvinsvinäger)
  • 1 mskjungfruolivolja
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 16färskpotatisar- små kokta
  • olivolja
  • flingsalt
  • 4 kvistarrosmarin- färsk
  • bambuspett- väl blötlagda

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till örtoljan och pensla köttet, täck och låt stå.

  2. Skala och skiva löken i tjocka ringar. Lägg den med svampen i en skål och slå på oljan. Vänd runt så oljan ­kommer åt svampen.

  3. Grilla svamp och lök (gärna i en grillkorg) i cirka 10 minuter. Vänd en gång. Låt svalna och hacka grovt.

  4. Lägg den grillade svampen och löken i en skål med tomater, timjan, persilja, vinäger och olja. Vänd runt.

  5. Fördela potatisen på de blötlagda spetten. Pensla med olja, strö över flingsalt och lägg på grillen ­tillsammans med rosmarinkvistarna. ­Grilla till potatisen är genomvarm.

  6. Grilla biffarna till önskad stekgrad. Låt vila några minuter innan ­servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök