Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Entrecôte med potatisspett


Välsmakande medelhavsinspirerad måltid med rosmarin, havssalt och sherryvinäger.  4 entrecôter

Entrecôte med potatisspett

Entrecôte med potatisspett

Entrecôte med potatisspett

Annika Broman

Ingredienser

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskrosmarin- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1gul lök
  • 225 gshitakesvamp- (eller champinjoner)
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 3tomater- gärna både röda och gula, halverade
  • 1 msktimjan- hackad färsk
  • 2 tsksherryvinäger- (eller vitvinsvinäger)
  • 1 mskjungfruolivolja
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1216 småfärskpotatisar- kokta
  • rosmarinkvistar- färska,blötlagda
  • rapsolja

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till örtoljan. Pensla köttet med oljan, täck och låt stå.

  2. Skala och skiva löken i tjocka ringar. Lägg den med svampen i en skål och slå på 2 msk olja. Vänd runt så oljan ­kommer åt svampen runtom.

  3. Grilla svamp och lök (använd gärna en grillkorg) i cirka 10 minuter. Vänd 1 gång. Låt svalna och hacka grovt.

  4. Lägg den grillade svampen och löken i en skål med tomater, timjan, persilja, vinäger och olja. Vänd runt.

  5. Grilla biffarna till önskad stekgrad. Låt vila några minuter.

  6. Fördela potatisen på de väl ­blötlagda bambuspetten. Pensla med olja, strö över flingsalt och lägg på grillen ­tillsammans med rosmarinkvistarna. ­Örter ger en härlig arom. Grilla runtom tills potatisen är genomvarm.

  7. Servera biffspett, potatisspett och svampsallad tillsammans.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök