Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Entrecôte med gorgonzola och valnötter

Kött av bra kvalitet, en bit ost och några nötter. Så enkelt kan det vara att bjuda på en riktig festmåltid!

Entrecôte med gorgonzola och valnötter
Entrecôte med gorgonzola och valnötter
Entrecôte med gorgonzola och valnötter
Annika Broman

Ingredienser

  • 4entrecôte- à 125 g

  • salt
  • svartpeppar- grovmalen
  • 100 ggorgonzola
  • 0,5 dlolivolja
  • 8valnötskärnor- grovhackade

Päron- och parmesansallad

  • 1rucola
  • 2päron- mogna, saftiga
  • 1 dlvalnötter
  • olivolja
  • 1citron- pressad
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost- i bit, hyvlad

Gör så här

  1. Rosta valnötterna utan fett i het stekpanna. Pensla köttet med olja och krydda med salt och svartpeppar.

  2. Grilla köttet cirka 3 minuter per sida. Lägg på en klick ost och nötter på det färdiggrillade köttet medan det fortfarande ligger på grillen så osten smälter något.

  3. Servera den nygrillade biffen med päron- och parmesansallad.

Päron- och parmesansallad

  1. Skölj rucolan väl i iskallt vatten och låt rinna av.

  2. Skär päronen i klyftor och skär bort kärnhuset.

  3. Ta undan 2 päronklyftor och lägg ner resten i en skål tillsammans med rucola och valnötter.

  4. Skala de återstående två päronklyftorna och riv ner dem grovt i salladen. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar. Blanda allt ordentligt.

  5. Fördela salladen på fyra tallrikar och strö över valnötter och hyvlad parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök