Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett fluffigt kryddsmör med klassisk smak av Café de Paris ligger som ett moln på entrecôten, tack vare den uppvispade äggvitan. Servera med pommes frites eller klyftpotatis och en sallad. Smakar även utmärkt med haricots verts och lite flingsalt, underbart!
Café de Paris: Vispa upp smöret med en elvisp.
Blanda i alla kryddorna i smöret.
Rengör visparna ordentligt. Vispa upp äggvitan. Vänd ner äggvitan i smöret och vispa tills allt blandat sig till ett fluffigt smör.
Entrecôte: Sätt ugnen på 250–275 grader grill.
Stek entrecôten i smör, salta och peppra.
Lägg på en rejäl klick av smöret på varje entrecôte.
Gratinera smöret i ugnen tills det har fått lite färg eller bränn ytan med en gasolbrännare.
Servering: Servera entrecôten toppad med Café de Paris och varma haricots verts toppade med flingsalt. Det är även gott med pommes frites eller klyftpotatis och sallad till.
Recept från Mitt kök