Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kombinationen av syrlig tomat, oxmärg och grillad hummer är fantastisk.
Tomater: Picka hål i tomatskalen. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder tills skalen spricker. Lägg dem i kallt vatten och dra bort skalet.
Skala och skiva vitlöksklyftan. Blanda vitlök, ättika, socker, vatten, timjan och salt i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så att sockret löses upp. Häll lagen över tomaterna. Låt kallna och ställ dem sedan i kylen ca 1 dygn före servering.
Skala hummern och ta köttet ur stjärt och klor. Lägg hummerköttet i två högar och fördela örterna ovanpå. Bind ihop med bindgarn.
Peta ut märgen ur oxbenet. Skölj märgen och skär den i skivor. Värm märgen i en stekpanna på svag värme, ca 1 minut på varje sida. Salta.
Grilla hummerköttet runt om ca 10 min. Ta bort bindgarn och örter och skär hummerköttet i mindre bitar.
Lägg upp hummern på tallrikar med tomater och märg runt om. Garnera med timjan, krasseblommor och -blad.