Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg

Kombinationen av syrlig tomat, oxmärg och grillad hummer är fantastisk.

Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg
Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg
Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg
Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2humrar
  • 0,5timjan- kruka
  • 6 kvistarrosmarin
  • 1 kvistenris
  • 1 bitoxben- med märg (100 g)
  • 2 krmsalt

Syltade tomater

  • 250 gtomater- små i olika färger
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 15 kvistartimjan
  • 1 tsksalt

Garnering

  • timjan
  • krasseblommor- och -blad

Gör så här

  1. Tomater: Picka hål i tomatskalen. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder tills skalen spricker. Lägg dem i kallt vatten och dra bort skalet.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Blanda vitlök, ättika, socker, vatten, timjan och salt i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så att sockret löses upp. Häll lagen över tomaterna. Låt kallna och ställ dem sedan i kylen ca 1 dygn före servering.

  3. Skala hummern och ta köttet ur stjärt och klor. Lägg hummerköttet i två högar och fördela örterna ovanpå. Bind ihop med bindgarn.

  4. Peta ut märgen ur oxbenet. Skölj märgen och skär den i skivor. Värm märgen i en stekpanna på svag värme, ca 1 minut på varje sida. Salta.

  5. Grilla hummerköttet runt om ca 10 min. Ta bort bindgarn och örter och skär hummerköttet i mindre bitar.

  6. Lägg upp hummern på tallrikar med tomater och märg runt om. Garnera med timjan, krasseblommor och -blad.

Vad tyckte du om receptet?