Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En julkaka som man enkelt svänger ihop och toppar med lingon och nötter. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och saffran. Grovriv mandelmassan och vänd ner i mjölet med en gaffel. Vispa ner mjölblandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen.
Grovhacka nötterna. Tryck ner lingonen lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på nötter och pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad i mitten.
Recept från Mitt kök