Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enklaste körsbärsglassen

Enklaste körsbärsglassen passar också bra att göra av bigarråer.

Enklaste körsbärsglassen
Enklaste körsbärsglassen
Enklaste körsbärsglassen
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 6 dlvispgrädde
  • 1 burkkondenserad mjölk- sötad (397 ml)
  • 1 tskvaniljpulver

Körsbärskompott

  • 300 gkörsbär- eller 225 g frysta körsbär, tinade
  • 0,5 dlrårössocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 3 mskAmaretto (mandellikör)- mandellikör
  • 1 krmbittermandelarom
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Chokladrån

  • 0,5 dlpekannötter
  • 200 gmörk choklad- mörk
  • 6våffelrån

Gör så här

  1. Kompott: Kärna ur de  färska körsbären. Lägg dem med sockret i en -kastrull och småkoka ca 5 min. Mosa sönder körsbären med en visp eller liknande. Rör i citronsaft, likör och bittermandelarom. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner under kokning. Låt kallna.

  2. Vispa grädde och kondenserad mjölk till mjuka toppar med elvisp. Lägg i en frysbar form. Vänd försiktigt i kompotten och swirla runt. Frys ca 8 timmar.

  3. Finhacka nötterna. Finhacka chokladen. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa den övre delen av rånen i chokladen. Låt rinna av lite och strö över nötter. Låt rånen torka ställda i en skål med strösocker.

  4. Låt glassen tina i rumstemperatur ca 30 min och fyll rånen.

Vad tyckte du om receptet?