Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enklaste körsbärsglassen passar också bra att göra av bigarråer.
Kompott: Kärna ur de färska körsbären. Lägg dem med sockret i en -kastrull och småkoka ca 5 min. Mosa sönder körsbären med en visp eller liknande. Rör i citronsaft, likör och bittermandelarom. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner under kokning. Låt kallna.
Vispa grädde och kondenserad mjölk till mjuka toppar med elvisp. Lägg i en frysbar form. Vänd försiktigt i kompotten och swirla runt. Frys ca 8 timmar.
Finhacka nötterna. Finhacka chokladen. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa den övre delen av rånen i chokladen. Låt rinna av lite och strö över nötter. Låt rånen torka ställda i en skål med strösocker.
Låt glassen tina i rumstemperatur ca 30 min och fyll rånen.