Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enklaste filmjölkslimpan

När du snabbt vill ha färskt bröd till frukosten eller får gäster med kort varsel. Det här brödet innehåller få ingredienser och behöver inte jäsa.

Enklaste filmjölkslimpanEnklaste filmjölkslimpanEnklaste filmjölkslimpan
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 7 dlvetemjöl
  • 6 dlgrahamsmjöl
  • 2 tskbikarbonat
  • 2 krmsalt
  • 1,5 dlsirap- ljus
  • 7 dlfilmjölk
  • smör- till formarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sirap och filmjölk i en separat skål.

  3. Blanda ihop alla ingredienser väl. Häll upp smeten i formarna, platta till degen lite och strö över grahamsmjöl.

  4. Grädda bröden på nedersta falsen i ugnen i cirka 1 timme. Ta ut formarna och låt bröden vila 5 minuter i formarna, vänd upp bröden på ett galler och låt dem svalna under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök