Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla tunnbröd - recept på tunnbröd som går snabbt att baka

Det här är ett bra basrecept på bröd som ska ätas nybakat. Smaksätt med valfria kryddor beroende på vad som ska serveras till. Till kyckling passar det bra med sesamfrön och till lax passar fänkål- eller dillfrö bäst. Parmesanost blir fint till grillade grönsakerna.

Enkla tunnbröd - recept på tunnbröd som går snabbt att bakaEnkla tunnbröd - recept på tunnbröd som går snabbt att bakaEnkla tunnbröd - recept på tunnbröd som går snabbt att baka
Foto: ULRIKA EKBLOM / PHOTOGRAPHER ULRIKA EKBLOM WWW.ULRIKAEKBLOM.SE Ulr

Ingredienser

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 7 dlvetemjöl- (420 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 2,5 dlnaturell yoghurt

Smaksättning

  • 1 msksvarta sesamfrön- eller 1 msk fänkåls- eller dillfrö eller 1 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Skär smöret i bitar och knåda ihop med de torra ingredienserna. Blanda i yoghurt och smaksättning och knåda till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i ca 20 min.

  2. Skär degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter.

  3. Stek bröden i 2–3 min på varje sida i medelvarm panna. Håll varmt under en handduk.

Vad tyckte du om receptet?