Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ölandsfrallor. Nattjästa bröd är perfekt för morgontrötta. Gör degen på kvällen och jäs i kylen, så går det snabbt att baka frallorna nästa morgon.
Blanda rumsvarmt vatten med jäst i en rymlig bunke (degen kommer att jäsa rejält under natten) och rör om så att jästen löses upp. Tillsätt salt och mjöl och rör till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylen till nästa morgon.
Forma frallor av degen med blöta händer eller två skedar. Vattnet gör att degen inte fastnar lika lätt. Vänd eventuellt frallorna i lite mjöl eller i frön. Lägg frallorna på ett bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250˚ och sätt samtidigt in en plåt i ugnen.
Ta ut den heta plåten och dra över pappret med frallorna på. Grädda mitt i ugnen i 15–20 min. Låt frallorna svalna på galler.