Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla matjesbakelser

Rågbröd toppade med kräm på matjessillfiléer. Servera dessa godingar som snittar.

Enkla matjesbakelser
Enkla matjesbakelser
Enkla matjesbakelser
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 8rågbröd- runda

Kräm

  • 2matjessillfiléer- cirka 150 g
  • 200 gcream cheese- till exempel Philadelphia
  • 2 dlcrème fraiche-
  • 1 mskdill- finhackad
  • 23 mskröd stenbitsrom

Till garnering

  • rödlöksringar
  • gräslök
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Skär sillen i små bitar.

  2. Lägg cream cheese i en bunke och rör om, använd elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i sill, dill och rom för hand.

  3. Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen.

  4. Garnera med rödlöksringar, klippt gräslök och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök