Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla lingontryfflar med strössel

Enkla och vansinnigt goda chokladtryfflar med smak av lingon. Chokladtryffeln behöver stå i kylskåp över natten för att stelna innan tryfflarna kan rullas.

Enkla lingontryfflar med strösselEnkla lingontryfflar med strösselEnkla lingontryfflar med strössel
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 50 gmjölkchoklad
  • 2 dllingon
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 tskhonung

Garnering

  • 50 gmörk choklad
  • lingonpulver- eller strössel

Gör så här

  1. Dag 1: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Mixa lingonen och passera dem genom en sil, det ska bli ca ½ dl puré.

  2. Lägg lingonpuré, vispgrädde och honung i en kastrull och låt det koka upp. Häll blandningen över den hackade chokladen och rör till en jämn kräm, mixa gärna med stavmixer. Täck skålen med plastfolie och låt den stå i kylskåp över natten för att stelna.

  3. Dag 2: Ta fram tryffeln och rulla den till bollar, eller platta till den mellan två ark plastfolie och stansa ut ovala praliner. Låt tryffelsmeten stå i rumstemperatur en stund om den är för hård.

  4. Smält chokladen och doppa pralinerna i den. Strö på lite lingonpulver eller strössel. Förvara pralinerna kallt.

Vad tyckte du om receptet?