Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkla och vansinnigt goda chokladtryfflar med smak av lingon. Chokladtryffeln behöver stå i kylskåp över natten för att stelna innan tryfflarna kan rullas.
Dag 1: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Mixa lingonen och passera dem genom en sil, det ska bli ca ½ dl puré.
Lägg lingonpuré, vispgrädde och honung i en kastrull och låt det koka upp. Häll blandningen över den hackade chokladen och rör till en jämn kräm, mixa gärna med stavmixer. Täck skålen med plastfolie och låt den stå i kylskåp över natten för att stelna.
Dag 2: Ta fram tryffeln och rulla den till bollar, eller platta till den mellan två ark plastfolie och stansa ut ovala praliner. Låt tryffelsmeten stå i rumstemperatur en stund om den är för hård.
Smält chokladen och doppa pralinerna i den. Strö på lite lingonpulver eller strössel. Förvara pralinerna kallt.