Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

Här är en variant av den amerikanska krämiga kålsalladen, coleslaw. Den här är kryddigare och har smak från Asien.

Enkla lammbullar med kryddig kålsallad
Enkla lammbullar med kryddig kålsallad
Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

Sallad

  • 250 gkål- gärna olika sorter, t ex salladskål, fär
  • 0,5paprika- liten, röd
  • 1morot- liten
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • 1 msksesamfrön- rostade

Dressing

  • 1 dlmajonnäs- lätt
  • 1 msksesamolja
  • 1 mskrisvinäger- +1 msk mirin eller 2 msk sushivinäger
  • 1 mskingefära- finriven

Lammbullar

  • 400500 glammfärs
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 3 msksalladslök- finskuren
  • 1 mskolivolja

Servering

  • sesamfrön- rostade
  • bröd- grovt

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kål och paprika. Skala och grovstrimla moroten.

  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en bunke. Vänd ner kål, paprika, morot och koriander. Smaka av med salt och peppar. Garnera med sesamfrön.

  3. Blanda färsen med salt, peppar och salladslök. Forma den till 12 små biffar på vattensköljt skärbräde. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 3 minuter på varje sida.

  4. Servera biffarna med kålsallad och grovt bröd.

Vad tyckte du om receptet?