Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla havre-chiabröd

Enkla havre-chiabröd är supersnabba. Degen pressas ut på en skärbräda med havregryn. Ta ut med ett glas eller en kopp. Håller fint till nästa dag, då är de godast att rosta.

Enkla havre-chiabröd
Enkla havre-chiabröd
Enkla havre-chiabröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlskrädmjöl
  • 0,5 dlchiafrön
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 3 dlyoghurt- mild, (3 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser väl. Blanda ner smör och yoghurt. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Strö havregryn på en skärbräda. Platta ut degen till ca 1 1/2 cm tjocklek. Ta ut runda bröd med mått eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg över på en smord plåt eller en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?