Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla gravlaxmackor på rågbröd

Den färskrivna pepparroten kan bytas ut mot riven pepparrot på tub.

Enkla gravlaxmackor på rågbröd
Enkla gravlaxmackor på rågbröd
Enkla gravlaxmackor på rågbröd
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 dlcrème fraiche- 34 %
  • 1 bitpepparrot- cirka centimeter
  • 175 ggravad lax
  • 6 skivorrågbröd
  • 34rädisor
  • dillvippor
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Lägg crème fraiche i en bunke och vispa upp den med elvisp. Skala och riv pepparroten fint och blanda med den vispade crème fraichen.

  2. Dela stora laxskivor. Kantskär och dela brödskivorna. Ansa och skär rädisor i tunna skivor.

  3. Bred pepparrotskrämen på brödet. Toppa med laxen och rädisorna. Lägg på dillvippor. Peppra med nymalen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök