Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla fiskgrytan – snabb och god!!

Recept på enkla fiskgrytan – snabb och god! Om du inte hittar den frysta torskprodukten från Findus kan du använda annan fryst vit fisk eller sjuda färska fiskfiléer direkt i grytan de sista 5 minuterna.

Enkla fiskgrytan – snabb och god!!Enkla fiskgrytan – snabb och god!!Enkla fiskgrytan – snabb och god!!
Recept på enkel och smal fiskgryta.

Ingredienser

  • 4 bitartorskrygg- med nordiskt smör (á125 g)
  • 600 gfärskpotatisar- små, eller små delikatesspotatisar
  • 1fänkålsstånd- (250g)
  • 1broccoli- (250g)
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1citron
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 60 ggrovt bröd- /person

Gör så här

  1. Tillaga fisken enligt anvisningarna på förpackningen, ca 25 min. Skrubba och skölj potatisen, ansa och klyfta fänkålen, skölj och dela broccolin i mindre buketter, skiva stjälken.

  2. Koka upp buljongen i en vid gryta. Sjud först potatisen 5 min under lock. Lägg därefter i fänkål och ­broccoli, låt sjuda ytterligare 10 min.

  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet, pressa saften. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten.

  4. När potatisen är mjuk tillsätts redning och 1 msk citronsaft, koka upp och låt sjuda 3 min. Krydda med salt och peppar, strö över citronskalet. Fördela i djupa tallrikar. Ta fisken ur ugnen, klipp upp fiskförpackningen och ”häll” en filé på varje tallrik.

Vad tyckte du om receptet?

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor: Snygga djupa tallrikar hittar du här!