Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paella är en spansk risrätt ofta innehållande skaldjur och saffran. Det här är en enkel paella, som du kan förbereda i god tid och värma strax innan serveringen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, med smulad buljongtärning och saffran utrörd i kokvattnet.
Dela citronerna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg citronhalvorna med snittytan ner och stek dem ca 3 minuter. Ta upp på en tallrik.
Finhacka persiljan. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skala och skiva vitlöken.
Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna skivor.
Ansa och skär salladslöken i bitar.
Dela panchettan i bitar.
Fräs löken, paprikan, salladslöken och sockerärter i olivoljan och ta upp på en tallrik.
Fräs kräftor, lyxräkor, blåmusslor och kammusslor i resten av oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Strö över persiljan, pepparfrukten och vitlöken och fräs ca 1 minut, ta upp det frästa på en tallrik.
Stek korvarna och panchettan i oljan och ta upp på en tallrik.
Blanda riset med de frästa grönsakerna i en stor panna. Smaka av med salt och paprikapulver. Toppa och vänd ner korv, panchetta, kräftor, räkor, musslor och kammuslor. Ringla över sherry. Låt allt koka under lock ca 5 minuter eller tills allt är genomvarmt.
Servera med de stekta citronhalvorna.
Recept från Mitt kök