Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel vaniljsås - till efterrätter och smulpajer

Ett enkelt och snabblagat recept på vaniljsås som passar perfekt till smulpajer, äppelkakor och efterrätter. En hemgjord vaniljsås som är lika enkel att koka ihop som färdig pulversås, men mycket godare.

Enkel vaniljsås - till efterrätter och smulpajer
Enkel vaniljsås - till efterrätter och smulpajer
Enkel vaniljsås - till efterrätter och smulpajer
Foto: Stefan Wettainen

Vaniljsås

  • 1 mskpotatismjöl
  • 4 dlmjölk-
  • 2äggulor
  • 1 mskströsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Rör ut potatismjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, äggulor och socker. 

  2. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och låt såsen kallna.

  3. Vispa grädden och vänd ner den i såsen tillsammans med vaniljsockret.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk vaniljsås lagad med vaniljstång hittar du här: