Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välj tunnskaliga, smakrika tomater av olika sorter och blanda med en hemmixad basilikaolja.
Börja med basilikaoljan. Plocka basilikabladen (spar några till dekoration) och hacka dem grovt. Lägg dem i en mixerbägare tillsammans med en rejäl nypa havssalt. Slå på 2 deciliter olja mixa.
Skiva, dela eller skär tomaterna i kvartar, allt efter tycke, smak och storlek. Det är fint att blanda olika former på tomaterna. Skiva salladslöken.
Lägg tomater och lök i en stor skål. Slå på vinäger, lite basilikaolja, vänd runt. Strö över lite salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp på fat. Ringla över mer basilikaolja och dekorera med basilikablad.
Recept från Mitt kök