Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är festligt att göra en tårta av rulltårtan skuren i skivor och garnera med vispad grädde och färska bär.
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda i vattnet. Vänd ner mjölet.
Bred ut smeten över papperet till ett jämnt lager till en fyrkant, cirka 28x35 cm. Grädda mitt i ugnen cirka 5 min. Strö över lite strösocker och stjälp upp kakan på ett ark bakplåtspapper, dra av papperet som kakan gräddats på.
Bred curd eller sylt över kakan och rulla ihop från långsidan. Slå in rulltårtan i bakplåtspapper och låt kallna.
Skär rulltårtan i 10-12 skivor och lägg upp dem på ett tårtfat. Garnera med vispad grädde, bär och myntakvistar.
Recept från Mitt kök