Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel sylt på röda bär

Den här sylten håller i cirka 1–2 veckor i kylskåp. Servera den till exempel till pannkakor eller skeda över vaniljglass.

Enkel sylt på röda bär
Enkel sylt på röda bär
Enkel sylt på röda bär
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 1 askhallon- 250 g
  • 5 dlsocker
  • 3 mskcitronsaft

Gör så här

  1. Skölj, rensa och snoppa jordgubbarna. Dela jordgubbarna. Blanda jordgubbar och hallon med hälften av sockret i en bunke, täck över och låt stå i 3–4 timmar tills bären saftar sig.

  2. Häll saften som bildats i en liten släpplättstekpanna med hög kant eller i kastrull. Tillsätt resten av sockret och citronsaften, koka upp under omrörning och sjud i cirka 5 minuter. Blanda i bären och koka i 3–5 minuter. Ta av från värmen, låt svalna. Skumma av.

  3. Häll sylten i rena burkar och förslut. Låt kallna och förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök