Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här sylten håller i cirka 1–2 veckor i kylskåp. Servera den till exempel till pannkakor eller skeda över vaniljglass.
Skölj, rensa och snoppa jordgubbarna. Dela jordgubbarna. Blanda jordgubbar och hallon med hälften av sockret i en bunke, täck över och låt stå i 3–4 timmar tills bären saftar sig.
Häll saften som bildats i en liten släpplättstekpanna med hög kant eller i kastrull. Tillsätt resten av sockret och citronsaften, koka upp under omrörning och sjud i cirka 5 minuter. Blanda i bären och koka i 3–5 minuter. Ta av från värmen, låt svalna. Skumma av.
Häll sylten i rena burkar och förslut. Låt kallna och förvara i kylskåp.
Recept från Mitt kök