Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel svampsoppa med riven parmesanost

Krämig, mustig soppa som toppas med parmesanost. Gör en olja kryddad med färska örter och ringla över soppan. Perfekt vardagsmat för dig som äter enligt LCHF.

Enkel svampsoppa med riven parmesanost
Enkel svampsoppa med riven parmesanost
Enkel svampsoppa med riven parmesanost
Foto: Joel Wåreus

Svampsoppa

  • 400 gchampinjoner- vanliga vita eller skogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar- malen
  • 8 dlvatten
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5svampbuljongtärning

Örtolja

  • 1 dlörter- blandade, t ex persilja, basilika och salvia, hackade
  • 1vitlöksklyfta-
  • 1 dlolivolja

Topping

  • 1 mskolivolja
  • 50 gparmesanost- hyvlad
  • färska örter

Gör så här

  1. Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Spara 4 champinjoner till garnering.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 5 min. Krydda med salt och peppar. 

  3. Häll på vatten och grädde och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka under lock ca 10 min. svampbuljongen och koka upp. Mixa soppan med mixerstav.

  4. Skiva och stek champinjonerna till garneringen i 1 msk olja.

  5. Örtolja: Skala och hacka vitlöken. Mixa örter, vitlök och olja med mixerstav.

  6. Servering: Lägg upp soppan i tallrikar. Lägg i stekt svamp och ringla över örtolja och olivolja. Strö över hyvlad parmesanost. Garnera med lite färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök