Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel rödspätta med bönsallad

En underbart god fiskrätt som dessutom är smart för att alla ingredienser, även de till salladen, kan köpas hem långt i förväg. Riv parmesanost själv från en hel bit – det blir mycket godare än med färdigriven. Bönorna till salladen kan varieras med andra sorter om man vill men det är fint att ha olika färger.

Enkel rödspätta med bönsallad
Enkel rödspätta med bönsallad
Enkel rödspätta med bönsallad

Ingredienser

  • 12rödspättafilé
  • 0,5 tsksalt
  • 1 burkpeperoni & olive- Zeta
  • 2 dlvatten
  • 1 mskkonc fiskfond
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlparmesan- nyriven

Bönsallad

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 msksenap
  • 2morötter
  • 410 gcannellonibönor
  • 410 gkidneybönor
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Lägg fiskfiléerna med den vita skinnsidan uppåt och salta dem. Fördela peperoni & olivblandningen på filéerna och rulla ihop dem.

  3. Lägg filéerna i en ugnssäker form med skarven nedåt. Blanda vatten med fiskfond och häll över. Salta, peppra och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills osten fått fin färg.

  4. Bönsallad: Vispa ihop olja, vinäger, vitlök och senap. Skala och grovriv morötterna. Skölj bönorna, blanda allt i en skål. Smaka av med salt.

  5. Servera fisken med bönsalladen, grovstött potatismos och ev några dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?