Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel rabarberpaj med lättlagad smuldeg

Enklast möjliga rabarberpaj som smakar mycket rabarber. Den kan lagas av antingen färsk eller fryst rabarber. Den rosa färgen kommer från de tidiga späda stjälkarna.

Enkel rabarberpaj med lättlagad smuldegEnkel rabarberpaj med lättlagad smuldegEnkel rabarberpaj med lättlagad smuldeg
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1,5 dlvetemjöl

Fyllning

  • 500 grabarber
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskpotatismjöl

Tillbehör

  • vaniljsås- gärna hemkokt, vaniljglass eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och blanda ner socker, gryn och mjöl.

  2. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda rabarbern med socker och potatismjöl i en pajform. Smula över grynblandningen.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen 18–20 min tills smulorna fått färg.

  4. Servera pajen med vaniljsås, glass eller grädde.

Vad tyckte du om receptet?