Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel potatissallad – recept

Potatissallad passar till det mesta - till grillat, till nyrökt fisk eller som en rätt på buffé. Den här är en enkel sallad som du kan uppgradera med vilken dressing eller salladssås som helst.

Enkel potatissallad – recept
Enkel potatissallad – recept
Enkel potatissallad – recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 satssenapsvinägrett- se separat recept
  • 1,4 kgfärskpotatis- väl tvättad
  • 1 litenrödlök
  • 4smågurkor
  • 1 litenrödlök
  • 1 asksmörgåskrasse
  • ägg- mjukkokta , kan uteslutas

Gör så här

  1. Gör senapsvinägrett, se separat recept.

  2. Dela stora potatisar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Låt svalna och skala den om det behövs.

  3. Skala och skär rödlöken i tunna strimlor. Ansa och hacka gurkan.

  4. Blanda vinägrett, rödlök, gurka och klippt krasse i en stor salladsskål. Vänd ner potatisen och blanda försiktigt. Servera med äggen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

 

Recept från Mitt kök