Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel panzanella – italiensk brödsallad

En riktigt härlig sallad som du med fördel kan laga med överblivet bröd.

Enkel panzanella – italiensk brödsallad
Enkel panzanella – italiensk brödsallad
Enkel panzanella – italiensk brödsallad
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4kvisttomater- mogna
  • 23knipplökar- röda
  • 2röda paprikor
  • 4lantbröd- gärna av surdeg
  • 56 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • svartpeppar- nymalen
  • flingsalt
  • basilika

Gör så här

  1. Dela tomaterna i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.

  2. Pensla tomater, rödlök, paprika och bröd med oljan och grilla i en het grillpanna eller på grillen så att de får fin färg.

  3. Gnid in brödskivorna med vitlök och bryt dem i mindre bitar.

  4. Lägg bröd, paprika, tomater och lök i en bunke. Ringla över vinäger och resten av olivoljan, salta och peppra, blanda väl. Lägg salladen på ett serveringsfat. Toppa med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök