Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel nudelsoppa med groddar och misobuljong

Recept på enkel nudelsoppa med groddar. En soppa med rena smaker med krispiga grönsaker och god buljong med miso – så långt ifrån smakförstärkta snabbnudlar man kan komma. Lägg grönsaker och nudlar i buljongen i kastrullen eller ”preppa” en burk med ingredienserna och häll på buljongen när det är dags att äta.

Enkel nudelsoppa med groddar och misobuljong
Enkel nudelsoppa med groddar och misobuljong
Enkel nudelsoppa med groddar och misobuljong
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 1 mskmisopasta- röd
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 dlgröna ärter- frysta
  • 100 gglasnudlar- eller risnudlar
  • 1morot
  • 1salladslök
  • 2rädisor
  • 1 dlbabyspenat
  • 1 dlmungbönsgroddar
  • 2 dlblandade salladsskott och groddar- t ex ärtskott, rödbetsgroddar, purjolöksgroddar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med misopasta och buljongtärning. Lägg ärterna i buljongen.

  2. Dela eller klipp isär nudlarna. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Ansa och finstrimla salladslöken. Skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin.

  3. Lägg nudlar och grönsaker i grytan med den heta buljongen eller fyll burkar med nudlar och grönsakerna och häll het buljong över. Täck med lock och låt stå 5–10 min.

  4. Ät grönsaker och nudlar med pinnar och drick upp buljongen.

Vad tyckte du om receptet?