Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 9g
Kolhydrater: 19g
Här är det bara pajskalet som ska gräddas i ugnen – sedan lägger du i den svala fyllningen. Krabbköttet kan bytas mot räkor.
Tärna smöret. Kör smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ i kylen 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Grädda pajskalet gyllenbrunt mitt i ugnen 15–20 min.
Fyllning: Låt krabban rinna av. Finhacka dillen. Ansa och finhacka purjolöken. Blanda krabba, dill, purjolök, crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
Fördela fyllningen i pajskalet strax före servering.