Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel krabbpaj

Här är det bara pajskalet som ska gräddas i ugnen – sedan lägger du i den svala fyllningen. Krabbköttet kan bytas mot räkor.

Enkel krabbpajEnkel krabbpajEnkel krabbpaj
Foto: Carina Gran

Pajdeg

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 2 burkarkrabba- (à 170 g)
  • 1 krukadill
  • 0,5purjolök- (det vita)
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 mskchilisås- t ex Heinz
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tärna smöret. Kör smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter,  med löstagbar kant. Ställ i kylen 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Grädda pajskalet gyllenbrunt mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Fyllning: Låt krabban rinna av. Finhacka dillen. Ansa och finhacka purjolöken. Blanda krabba, dill, purjolök, crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.

  5. Fördela fyllningen i pajskalet strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?