Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel kebabpizza

Klassisk kebabpizza med kebabkött, kebabsås och feferoni. Med köpt pizzadeg går det snabbt att baka de här goda kebabpizzorna.

Enkel kebabpizzaEnkel kebabpizzaEnkel kebabpizza
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 förpsurdegspizzadeg

Topping

  • 1 dlchilisås
  • 3 msktomatpuré
  • 2 tskkebabkrydda- (Santa Maria)
  • 3 dlpizzaost- riven
  • 150 gkebabkött- grillad kyckling eller rostbiff i tunna skivor
  • 45 mskkebabsås
  • 1 dlrödlök- picklad
  • 4feferoni
  • 1 mskpersilja- finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250-275°. Värm en plåt i ugnen, se tips. Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till pizzor, ca 15 cm x 20 cm. Lägg pizzorna på ett bakplåtspapper. 

  2. Blanda chilisås, tomatpuré och kebabkrydda och bred på pizzorna, spara en ca 1 1/2 cm kant runtom. Toppa med ost och kött.

  3. Lyft pizzorna tillsammans med papperet med hjälp av pizzaspade och lägg dem försiktigt på den varma plåten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

  4. Ringla kebabsås över pizzorna och toppa dem med lök, feferoni och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: