Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk kebabpizza med kebabkött, kebabsås och feferoni. Med köpt pizzadeg går det snabbt att baka de här goda kebabpizzorna.
Sätt ugnen på 250-275°. Värm en plåt i ugnen, se tips. Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till pizzor, ca 15 cm x 20 cm. Lägg pizzorna på ett bakplåtspapper.
Blanda chilisås, tomatpuré och kebabkrydda och bred på pizzorna, spara en ca 1 1/2 cm kant runtom. Toppa med ost och kött.
Lyft pizzorna tillsammans med papperet med hjälp av pizzaspade och lägg dem försiktigt på den varma plåten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
Ringla kebabsås över pizzorna och toppa dem med lök, feferoni och persilja.