Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel fiskgryta

Snabbaste receptet på god fiskgryta hittar du här! Lax och kummel får underbar smak av saffran, vitt vin och hummerfond.

Enkel fiskgryta
Enkel fiskgryta
Enkel fiskgryta
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 500 gpotatis
  • 250 gfänkål
  • 1gul lök- liten
  • 1 mskrapsolja- eller olivolja
  • 0,5 gsaffran
  • 4 dlvatten
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskhummerfond- konc
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2tomater
  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 400 gkummelfilé
  • 2salladslökar

Tillbehör

  • aioli

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Ansa fänkålen och skär i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, fänkål och lök i  olja 2-3 min under omrörning, Tillsätt saffran, vatten, vin, hummerfond, salt och cayennepeppar. Låt koka under lock tills potatisbitarna känns mjuka, ca 15 min.

  2. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar och blanda ner dem i grytan. Skär fisken i 2 cm stora bitar och blanda ner dem i grytan. Stäng av värmen och låt grytan stå ca 5 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken.  Strö salladslöken över grytan och servera aioli.

Vad tyckte du om receptet?