Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härlig paj med svenska bär vill väl alla ha till fikat. Att blanda hallon och blåbär är riktigt gott!
Rulla ut den ena pajdegen och lägg den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Vik in överflödig deg och tryck till den så att den fastnar på formens kant.
Fyllning: Blanda hallon, blåbär och socker. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 tim. Häll av saften som bildas, spara den till exempel till saft. Sikta potatismjölet över bären och blanda försiktigt. Lägg fyllningen i pajskalet. Sätt ugnen på 200°.
Rulla ut den andra pajdegen tillsammans med bakplåtspappret och sporra den i 9–10 remsor, 11/2–2 cm breda.
Lägg degremsorna som ett galler över fyllningen och tryck till mot kanten. Skär bort överflödig deg. Pensla med äggula.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35–40 min. Låt svalna.
Garnera med siktat florsocker, bär och ätbara blommor.