Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel chokladmousse - recept på klassisk efterrätt

Superenkel, len och ljuvligt god chokladmousse på två ingredienser. Vi har gjort moussen på choklad som är 55 procent, men det går bra att använda den choklad du gillar bäst. Toppa gärna med grädde och färska bär. 

Läcker efterrätt som du gör på bara två ingredienser

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- 55 procent
  • 4 dlvispgrädde

Topping

  • vispgrädde- lättvispad
  • hallon- färska
  • citronmeliss
  • mörk choklad- riven
Foto: Jorunn Amcoff

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Hacka chokladen och låt den smälta i en skål över vattenbad. Tillsätt 1 dl vispgrädde och låt det smälta ihop. Låt blandningen svalna.

  3. Vispa resten av grädden lätt och vänd ner den avsvalnade chokladen till en jämn mousse. Skeda upp chokladmoussen i glas eller skålar och toppa med vispad grädde, färska hallon, citronmeliss och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: