Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel cheesecake med rädisor

Recept på lättlagad cheesecake. Sätt rädisorna i kallt vatten i minst 30 minuter så blir de extra krispiga och bladen spänstiga.

Enkel cheesecake med rädisorEnkel cheesecake med rädisorEnkel cheesecake med rädisor
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

    Botten

    • 9 skivorrågbröd- kantfria, cirka 8 × 8 cm
    • 23 msksmör

    Fyllning

    • 300 gcream cheese
    • 300 ggetost- bredbar, utan skinn
    • salt
    • peppar
    • 1,5 dlvalnötskärnor- finhackade

    Garnering

    • 1 dlgroddar
    • 1 knipparädisor
    • citronskivor

    Gör så här

    1. Bred brödskivor och kanterna med smör. Lägg ut brödskivorna på en bricka eller i långpanna med låga kanter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ihop så att det blir ett brödbotten, cirka 24 × 24 cm. Täck med plastfilm och ställ kallt i cirka 30 minuter.

    2. Vispa ihop cream cheese och getost i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda valnötterna med ostmassan.

    3. Bred ostmassan över brödbotten och släta till ytan. Täck över med plastfilm och ställ kallt över natten.

    4. Skär cheesecaken i portionsstora bitar. Garnera med groddar, delade rädisor och citronskivor.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

    Recept från Mitt kök