Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel bulgursallad med citron- och rosmarin-marinerad kyckling

Visst går det alldeles utmärkt att trä kycklingbitarna på spett innan de packas ner i lunchpaket. Sallad och salsa packas var för sig och blandas ihop precis före serveringen. 

Enkel bulgursallad med citron- och rosmarin-marinerad kyckling
Enkel bulgursallad med citron- och rosmarin-marinerad kyckling
Enkel bulgursallad med citron- och rosmarin-marinerad kyckling

Ingredienser

  • 9kycklinglårfiléer- ca 500 g
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1citron
  • 1paprika- liten röd
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskrosmarin- hackad

Sallad

  • 1fänkål
  • 1rödlök- liten
  • 0,25 krmsalt
  • 5 dlbulgur- kokt

Tillbehör

  • 1salladsdressing- eller kapris-och dijonsalsa

Gör så här

  1. Putsa och skär varje kycklinglårfilé i 4 bitar. Salta och peppra. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar.

  2. Lägg kyckling, citron- och paprikabitar i en bunke. Pressa över vitlöken. Tillsätt olja. Strö över rosmarinblad. Blanda och marinera ca 10 min.

  3. Hetta upp en släpplätt-stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om 2–3 min. Tillsätt paprika- och citronmarinaden och bryn 1–2 min. Efterstek under lock ca 5 min.

  4. Ansa fänkålen. Skala löken. Finstrimla fänkål och lök i matberedare monterad med den finaste strimmelskivan. Salta grönsakerna lätt.

  5. Blanda kokt bulgur med grönsakerna. Servera salsan vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?