Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Visst går det alldeles utmärkt att trä kycklingbitarna på spett innan de packas ner i lunchpaket. Sallad och salsa packas var för sig och blandas ihop precis före serveringen.
Putsa och skär varje kycklinglårfilé i 4 bitar. Salta och peppra. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar.
Lägg kyckling, citron- och paprikabitar i en bunke. Pressa över vitlöken. Tillsätt olja. Strö över rosmarinblad. Blanda och marinera ca 10 min.
Hetta upp en släpplätt-stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om 2–3 min. Tillsätt paprika- och citronmarinaden och bryn 1–2 min. Efterstek under lock ca 5 min.
Ansa fänkålen. Skala löken. Finstrimla fänkål och lök i matberedare monterad med den finaste strimmelskivan. Salta grönsakerna lätt.
Blanda kokt bulgur med grönsakerna. Servera salsan vid sidan om.