Recept & styling: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig bouillabaisse är en komplicerad historia, det här är en enklare men minst lika god variant.
Skär fiskfilén i bitar. Salta och lägg på ett fat, låt dem ligga i cirka 20 minuter.
Koka musslorna: Hacka schalottenlökarna, fräs dem i en stor gryta i 2 matskedar olivolja, tills de mjukat. Tillsätt 2 deciliter torrt vitt vin, salt och peppar. Koka upp på högsta värme. Lägg i musslorna och rör om. Koka under lock, cirka 5 minuter. Rör om någon gång under tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Skala och hacka löken. Fräs den i en gryta med smör. Tillsätt tomatpuré och saffran och låt fräsa i 3 minuter. Späd med vitt vin och låt det koka in. Tillsätt fisk- buljong och låt soppan koka upp. Lägg ner fiskbitarna och skivad purjolök. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda majonnäsen med riven vitlök och lite cayennepeppar till en aioli. En klick aioli smakar gott i soppan.
Servera i djupa tallrikar med kokta musslor, skalade räkor, sprödvärmd baguette och aioli.
Recept & styling: Christina Asplund
Recept från Mitt kök