Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel äppelpaj med vaniljsås

Enkelt recept på äppelpaj. En mycket enkel och snabbt tillagad äppelpaj. Servera med hemgjord eller färdig vaniljsås.

Enkel äppelpaj med vaniljsåsEnkel äppelpaj med vaniljsåsEnkel äppelpaj med vaniljsås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6äpplen
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 2 dlvetemjöl
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 tskkanel
  • 1 tskvaniljsocker
  • 150 gsmör

Till garnering

  • florsocker
  • citronmeliss

Till servering

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, dela, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnsfast form.

  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, socker, kanel och vaniljsocker i en bunke. Strö blandningen över äpplena. Hyvla smöret med osthyvel och lägg ovanpå i ett jämnt lager.

  3. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

  4. Strö över florsocker vid serveringen och garnera med citronmeliss. Servera med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök