Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkel och sötsyrlig äppelglass blir en perfekt dessert efter en tyngre middag. Servera gärna glassen i våffelrån med Pockypinnar (finns att köpa i asiatiska butiker). Kondenserad mjölk är perfekt att använda till glass.
Skala, kärna ur och fintärna äpplena. Stek äppeltärningarna
i smör och strö över sockret. Tillsätt citronsaften och vänd runt tills saften kokat in i äpplena. Låt det kallna.
Vispa grädden fluffig. Blanda i den karamelliserade mjölken och matcha-teet.
Varva glassmeten med äppelbitarna i en burk med lock. Låt glassen stå i frysen i ca 6 tim.